header nieuws2
31 januari 2018

VBO-voorzitter over ondernemersklimaat

4 jan willem bij exxact

Voorzitter Jan Willem van Hellemond heeft bij de Barendrechtse lokale radiozender Exxact Barendrecht een vraaggesprek gehad over het ondermersklimaat in Barendrecht en de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk.

De frictie tussen de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam leidt volgens de voorzitter onnodig tot een negatief stempel op Nieuw Reijerwaard, schrijft Exxact Barendrecht in een persbericht naar aanleiding van de uitzending. Toch is de vertegenwoordiger van bijna 200 Barendrechtse ondernemers ervan overtuigd dat het terrein vol komt, zo zei hij in het Exxact radioprogramma Gemeenteloket.

De drie gemeenten werken in een aparte gemeenschappelijke regeling (GR) samen om een gebied van ca. 96 hectare tot bedrijventerrein te ontwikkelen. Een evaluatie van deze samenwerking werd besproken door de Barendrechtse gemeenteraad. Van Hellemond hoopt dat de drie gemeenten in één keer de infrastructuur goed gaan regelen. Ondanks de knelpunten die Van Hellemond signaleert, is hij ervan overtuigd dat Nieuw Reijerwaard vol gaat komen: “Het is een prachtig gebied, op steenworp van de Rotterdamse havens.”

De radio-uitzending van Gemeenteloket is hier terug te luisteren.