header nieuws2
17 januari 2022

Een digitale nieuwjaarsgroet

jan willem van hellemond 800 px

Nu onze digitale nieuwsjaarsreceptie niet is doorgegaan, wil ik u allemaal langs deze weg een goed, voorspoedig en gezond 2022 toe te wensen. 

Voorspoedig en gezond... Die woorden hadden een jaar geleden, na het eerste coronajaar, al bijzondere betekenis. Dat is een jaar later niet anders geworden. Gelukkig heeft het nieuwe kabinet afgelopen vrijdag wat versoepelingen kunnen aankondigen. Maar van het virus zijn we nog niet af. Het raakt onze bedrijven, maar ook onze gezinnen, onze families, onze vrienden en bekenden. Iedereen kent wel voorbeelden en verhalen over ziekte en overlijden van dierbaren. Ik wens u allen uithoudings­vermogen en veerkracht toe!

Dan over onze eigen vereniging, VBO Fresh Port. Wat hebben wij gedaan, het afgelopen jaar waarin onze naam veranderde? Dat kunt u bekijken in het filmpje op de homepage. 'Terugblik 2021.'

Het nieuwe jaar biedt ondanks alles toch ook weer vele kansen en uitdagingen. Niet alleen bij ons, maar ook bij de Barendrechtse politici. Op 16 maart kiezen we een nieuwe gemeenteraad. In de aanloop daar naartoe gaan we graag in debat met de kandidaten. Daar krijgt u nog een uitnodiging voor.

Een paar aandachtspunten wil ik de partijen alvast meegeven. Hou, ondanks de coronamaatregelen, vast aan zoveel mogelijk lokale inkoop. Er zijn goede stappen gezet, maar meer dan ooit hebben onze ondernemers opdrachten nodig, ook van de gemeente. Daarom ook een oproep aan de ondernemers: laat de gemeente zien dat je er bent en wat je te bieden hebt. Onbekend maakt onbemind!

We hopen dat de nieuw gekozen raadsleden en wethouders ook onverminderd de focus houden op de bereikbaarheid van onze bedrijven. Zeker met het oog op de toenemende drukte in Nieuw Reijerwaard is dat van belang. Bereikbaarheid is een erg belangrijk onderdeel van een goed ondernemingsklimaat.

Ook in bijzondere tijden, zoals de afgelopen twee jaar, bent u bij VBO Fresh Port op het juiste adres. Online, maar als het aan mij ligt zo snel mogelijk weer live, in het echt. Het vaccin geeft hoe dan ook uitzicht op betere tijden. Laten we hopen dat we daar al in 2022 iets van meemaken.

Jan Willem van Hellemond, voorzitter