header nieuws2
25 september 2018

Scholieren snuffelen aan techniek

foto9

De gemeente Barendrecht en de stichting Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) hebben dinsdag 25 september zo’n driehonderdvijftig basisschoolleerlingen van Barendrecht getrakteerd op een techniekfestival. Dit festival, dat bestond uit allerhande technische workshops, vond plaats op het terrein van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf aan de Londen in Barendrecht.

SOB-voorzitter Jan Willem van Hellemond: ,,We hopen op deze interactieve manier meer leerlingen te interesseren voor een technische opleiding. Er is in Barendrecht zoveel mooie technische bedrijvigheid. Het is fantastisch dat bedrijven zichzelf via de workshops aan de leerlingen presenteren.” Aan het evenement deden ook diverse leden van VBO Fresh World mee.

De scholen zijn even enthousiast. Marlies Kranendonk van CBS De Ark: “Voor de leerlingen bood deze dag een kijkje in de ‘grote mensen wereld’, waar ze naartoe aan het werken zijn. Een sector die hen veel mogelijkheden biedt, waar ze op een concrete manier mee in aanraking mogen komen.”

De Barendrechtse wethouder van onderwijs Peter Luijendijk opende het festival door met zijn drone de ‘sleutel’ van het festival bij SOB-voorzitter Van Hellemond te bezorgen. “We zien een toenemende krapte van technisch geschoold personeel op de arbeidsmarkt. Als gemeente faciliteren we daarom graag de ontmoeting tussen ondernemers en hun toekomstige werknemers. Een positieve eerste kennismaking met de mooie wereld van techniek kan later net dat bekende duwtje in de rug zijn.”

Stichting Onderwijs Bedrijfsleven verzorgt de match tussen ondernemers en onderwijs op het gebied van bedrijfsbezoeken en gastlessen. Leerlingen en ondernemers komen met elkaar in aanraking, onder het motto ‘de leerling van nu, is de werknemer van morgen’. Het is voor leerlingen een praktisch kijkje in de keuken.