header nieuws2
26 september 2018

Expo en finale Markt Match

Schermafbeelding 2018 09 26 om 10.09.31

In de Maassilo in Rotterdam wordt de Markt Match gehouden, het evenement voor excellente scholieren, studenten en young professionals die de groente- en fruitsector willen vernieuwen. Op 5 oktober is de finale en eindtentoonstelling van het evenement. De tweehonderd deelnemers presenteren hun innovatieve foodconcepten aan het grote publiek.

Markt Match is een tweedaags evenement voor excellente jongeren tussen 17 en 25 jaar die samen met wereldspelers uit de regionale foodsector willen werken aan de toekomst van groente en fruit. De foodsector moet verjongen en sneller innoveren. Het doel is om door middel van co-creatie tot innovatieve oplossingen te komen voor de uitdagingen waar de groente- en fruitsector mee kampt.

Tijdens de expo presenteren 20 tot 40 multidisciplinaire teams het eindresultaat van anderhalve dag keihard werken aan innovaties in de groente- en fruitsector op het gebied van plantaardig eten, voedselverspilling en het werven van jong talent. Na een voorselectie door een algemene jury mogen de zeven beste concepten zichzelf presenteren op het hoofdpodium tijdens de finale. Het team met het beste innovatieve concept wint een spectaculaire foodtrip naar Zuid-Afrika!

De expo start op vrijdag 5 oktober om 14:30 uur in de Maassilo, Maashaven, Zuidzijde 1 – 2 in Rotterdam. Vanaf 16:00 uur start de finale.

Dit evenement is een samenwerking van Rotterdam Food Cluster, Bakker Barendrecht, Cool Fresh, GroentenFruit Huis, Hessing Supervers, Koppert Cress, RedStar, Rijk Zwaan, The Greenery, 4EverGreen.

marktmatchrotterdam.nl