header nieuws2
27 januari 2016

Samenwerking Present en Humanitas

1461656819

Present Barendrecht regelt vrijwilligersprojecten voor groepen mensen die zich eenmalig willen inzetten voor een ander.

Daarbij wordt regelmatig samengewerkt met Humanitas-DMH. Deze organisatie ondersteunt en behandelt mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen. Humanitas is een landelijk opererende organisatie die in Barendrecht beschikt over meerdere woonvormen en activiteitencentra.

Vanuit de samenwerking tussen Present en Humanitas hebben cliënten van Humanitas in de afgelopen jaren deel kunnen nemen aan uitjes en gezellige activiteiten in de woningen. Ook zijn er tuin- en klusactiviteiten geweest in en rond de wooneenheden, waar cliënten erg bij gebaat waren.

Onlangs ondertekenden Ruud Bakker, regiomanager van Humanitas-DMH en Martijn van Meppelen, voorzitter van Present Barendrecht een samenwerkingsovereenkomst, waarmee de huidige betrekkingen worden verstevigd en uitgebreid. Present blijft projecten organiseren voor cliënten. Om iets terug te kunnen doen, biedt Humanitas Present de mogelijkheid om waar mogelijk gebruik te maken van faciliteiten die Humanitas biedt op het gebied van o.a. catering, drukwerk en gebruik van ruimtes. Een unieke manier van samenwerking die voor beide organisaties leidt tot een win-win situatie.