header nieuws2
27 maart 2019

Sollicitatieproject Calvijn

foto 14

Voor de dertiende keer vond op Calvijn Groene Hart de afronding van het sollicitatieproject plaats. De eindexamenkandidaten vwo voerden ter afsluiting van dit project gesprekken met commissieleden uit Barendrecht en omstreken.

Deze leden vertegenwoordigden een breed scala aan profit- en non-profit-instellingen. Van HRM-managers tot ingenieurs, van accountants tot directeurs, van rechercheurs tot recruiters, van beleidsmedewerkers tot (para-)medici, allen droegen hun steentje bij. Namens de gemeente Barendrecht waren wethouder Peter Luijendijk (CDA) en Nico Bults (D66) aanwezig.

De vacatures betreffen echte, recente vacatures, wat dit schoolexamen voor het vak Nederlands nog realistischer maakt. De leerlingen kiezen eerst voor een bepaalde vacature en verdiepen zich in de verschillende organisaties, schrijven een brief met cv, oefenen met rollenspellen en voeren daarna sollicitatiegesprekken, waarbij ze het op moeten nemen tegen een aantal tegenkandidaten. Een van de leerlingen 'krijgt' uiteindelijk de baan. Uiteraard ontvangen alle leerlingen feedback van de commissieleden.

De examenkandidaten vonden het weer geslaagd en nuttig. Een enkeling heeft er zelfs een stageplek mee binnen gesleept. De wens is het project de volgende keer ook voor havo-examenkandidaten vorm te geven.