header nieuws2
27 juni 2019

Snelle boten op de Oude Maas

foto 19

Op en bij de Oude Maas vond de dag voor Vaderdag de vierde editie plaats van de ZZF Rib Rally. VBO FreshWorld-lid Berkman Barendrecht organiseerde dit evenement ten bate van een onderzoeksproject van het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF). Sponsors zorgden voor een mooi bedrag voor ZZF: 11.225 euro.

Vaders (maar ook moeders) waren deze dag met hun zoon of dochter met een zeldzame ziekte te gast in de haven van Barendrecht voor een bijzonder dagje uit. Zij maakten een tocht in een van de zeven supersnelle RIB boten, die snelheden van boven de 100 kilometer per uur halen. Door de hoge snelheid konden ze iets spectaculairs beleven en zich voor heel eventjes niet ziek voelen.

De ZZF RIB Rally werd volledig mogelijk gemaakt door Berkman Energie Services, Revolt by John Biesheuvel en bedrijven die zich belangeloos inzetten. Samen stelden zij tijd, geld, boten, professionele schippers, versnaperingen en andere diensten beschikbaar. Alle geldelijke bijdragen, die met de sponsoring voor dit evenement worden geworven, komen voor honderd procent (zonder enige afdracht aan het Zeldzame Ziekten Fonds of andere kosten) ten bate van het onderzoeksproject voor kinderen met CVID.