VBO 14592 headerbeelden20235
24 augustus 2015

Docenten op ‘College Tour’

Op 24 augustus hebben de VMBO docenten van Edudelta Barendrecht deelgenomen aan de College Tour Barendrecht, georganiseerd door de Greenport Horti Campus en de Stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Barendrecht.

Doel van de College Tour is om ondernemen in het onderwijs te bevorderen en onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

GKB groep en Van Gelder groente & fruit waren de bedrijven die de docenten van Edudelta inspiratie gaven.

Arjan Kraaijeveld, directeur van GKB groep, gaf in zijn presentatie uitleg over de inzet van werknemers in zijn bedrijf. De rode draad in zijn verhaal is: wil je werken in ons bedrijf dan zullen je inzet, prestatie en mentaliteit in je beoordeling zeer positief moeten zijn. Want dat is nodig voor een prima onderneming met een gezond werkklimaat. Gemotiveerde stagiaires VMBO tot HBO zijn meer dan welkom in dit bedrijf. Maatschappelijke betrokkenheid siert het bedrijf, SW-medewerkers staan elke ochtend vroeg op de stoep om aan de slag te gaan.

Groei

De docenten waren 's middags welkom bij Van Gelder groente & fruit. Algemeen directeur Gerrit van Gelder vertelde bevlogen over de historie van het bedrijf en de explosieve groei die het bedrijf doormaakt. Innovatie en duurzaamheid staan hoog aan de top. De rondleiding in de koelcellen maakte grote indruk. Potentie tot groei is er zeker bij Van Gelder. Als de mogelijkheid zich voordoet, kan in dit bedrijf het aantal arbeidsplaatsen vergroot worden. Stagiaires zijn welkom worden in de wereld van vers, goed en gezond eten.

De docenten evalueerden aan het eind van de dag over hetgeen zij gezien en ervaren hadden. Zij gaan de leerlingen meegeven dat mentaliteit, inzet en prestatie belangrijke vereisten zijn in het bedrijfsleven. Wil je als stagiaire aan de slag in een van de bedrijven dan ben je met een gemotiveerde houding meer dan welkom.