header nieuws2
25 februari 2018

Werkgevers bieden personeel taallessen

foto 3

Zes werkgevers in de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk gaan met elkaar taallessen aanbieden aan hun personeel. Zij tekenen hiervoor op 5 maart aanstaande een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening is bij de GBK-groep aan de Augustapolder 13 in Barendrecht. Nog dezelfde dag zijn de eerste gezamenlijke taallessen.

De zes werkgevers zijn Binder Groenprojecten, GKB-Groep, Kraaijeveld’s aannemerij, Strada People, BAR-organisatie en BAR-Afvalbeheer. In totaal gaan ruim 160 medewerkers op taalcursus. Er zijn vijf verschillende niveaus, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan leren.

Door een betere taalbeheersing krijgen mensen meer loopbaankansen en kunnen ze hun werk beter uitvoeren. Onderzoek van de stichting Lezen & Schrijven wijst uit dat mensen gelukkiger worden, gezonder zijn en minder financiële problemen hebben wanneer de taalbeheersing stijgt. De stichting hoopt dat andere werkgevers in Nederland het voorbeeld gaan volgen.

In Nederland hebben, volgens de stichting Lezen&Schrijven, ongeveer 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Het schrijven van foutloze en duidelijke berichten is voor veel meer mensen niet eenvoudig.