20170112vbonwjrWEB024 1920x680
12 januari 2017

Nieuwjaarsbijeenkomst VBO Fresh World

Donderdag 12 januari hield VBO Fresh World een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis van Barendrecht. Ondernemers en leden van het gemeentebestuur ontmoetten elkaar in een gezellige ambiance, en kwamen dankzij de bedrijvigheid van Panita Catering (ook VBO-lid) niets tekort aan hapjes en drankjes.

Onze voorzitter Jan Willem van Hellemond en burgemeester Jan van Belzen blikten terug op het voorbije jaar. De voorzitter maakte onder meer melding van het feit dat in 2016 niet minder dan 26 bedrijven zich hebben aangemeld als lid van de ondernemersvereniging. Burgemeester Van Belzen complimenteerde VBO Fresh World voor het scherp houden van de gemeente op het thema 'lokale inkoop'. De burgemeester kondigde een verbeterplan aan op dit terrein.

Beide sprekers gingen in op de vele (internationale) ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Volgens Van Hellemond ligt de crisis achter ons, en het vertrouwen is bij ondernemers en consumenten teruggekeerd. Burgemeester Van Belzen benoemde ook enkele bedreigingen, zoals cybercrime, terrorisme en verharding. Verder wil de gemeente er werk van maken om Barendrecht nog beter op de kaart te zetten. Zo mag iedereen het weten dat Barendrecht in de top-drie staat van het lijstje mkb-vriendelijke gemeenten van MKB Nederland.