header nieuws2
26 mei 2016

Rotonde Verenambachtseweg

rotonde

Als alles volgens plan verloopt is de rotonde Verenambachtseweg in het najaar van 2017 klaar. Dat blijkt uit de laatste nieuwsbrief over het project. De rotonde ligt op het grondgebied van de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk en vormt een directe verbinding tussen de drie AGF-gebieden Handelscentrum ZHZ, Verenambacht en Nieuw-Reijerwaard. De realisatie is een gezamenlijk project van Ridderkerk, Barendrecht en de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, onder coördinatie van de gemeente Barendrecht.

De rotonde wordt aangelegd met een betonverharding. Aan dit besluit ligt een uitgebreide vergelijkingsstudie ten grondslag, waarin aspecten op de korte en lange termijn in kaart zijn gebracht.

Omdat de rotonde aan de westzijde op de overkluizing rust en een betonnen rotonde geen ongelijke zettingen kan verdragen, is het nodig dat de rotonde op heipalen wordt gebouwd. Voor de fundering van de rotonde zijn circa 300 palen nodig. Hierdoor is de bouwduur twee keer zo lang. Gezien het toekomstige gebruik van de centraal gelegen rotonde worden echter geen concessies gedaan voor wat betreft de kwaliteit. Uitvoering in asfalt vraagt meer onderhoud, en daarmee hinder voor het drukke verkeer.

Wie de complete nieuwsbrief over de rotonde per email wil ontvangen, kan zich aanmelden bij mevrouw Astrid Bijl-Sluiter van de gemeente Barendrecht, a.bijl@barendrecht.nl.