header nieuws2
31 januari 2019

Bedrijventerreinen verder als ‘Dutch Fresh Port’

foto 7

Drie bedrijventerreinen in Ridderkerk en Barendrecht presenteren zich voortaan als Dutch Fresh Port. Het gaat om de Ridderkerkse bedrijventerreinen Nieuw Reijerwaard en Verenambacht en het Barendrechtse Bedrijventerrein Oost. Door de krachtenbundeling van de drie bedrijventerreinen kunnen de unieke kenmerken van het gebied, zoals de goede bereikbaarheid, beter in beeld worden gebracht bij de doelgroepen.

Tanja de Jonge, voorzitter van het Dagelijks Bestuur (DB) van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) en Henk van Os, lid van het DB van de GRNR, hebben samen met Gerrit van Gelder, directeur van Van Gelder groente & fruit, met de presentatie van deze naam het startsein gegeven voor de gezamenlijke merkstrategie van de drie bedrijventerreinen. Van Gelder groente & fruit is het eerste bedrijf dat zich vestigde op de uitbreiding van Dutch Fresh Port (op het gedeelte Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk). Samen onthulden zij het logo van het gebied.

Tanja de Jonge: ,,Dutch Fresh Port komt voort uit het bevlogen ondernemerschap van generaties koplopers in de agro-vers-food-logistiek. In dit gebied is 71 procent van de top 50 bedrijven in Nederland gevestigd, samen behalen zij 25 procent van de omzet in deze sector. Het biedt groeiruimte aan succesvolle ondernemers die vernieuwing, slimme samenwerking en duurzaam ondernemen vanzelfsprekend vinden. De Rotterdamse haven is dichtbij en ook een ruim arbeidspotentieel zorgt voor een onovertroffen vestigingsklimaat.’’