header nieuws2
25 februari 2019

4Suze duurzame bloemist

foto 11

De Barendrechtse onderneming 4Suze is de eerste gecertificeerde duurzame bloemist in Barendrecht. Wethouder Tanja de Jonge (duurzaamheid) kwam onlangs het certificaat overhandigen.

4Suze heeft nu het bronzen keurmerk. 4Suze laat met dit certificaat zien, dat ook kleine ondernemers iets kunnen doen met duurzaamheid. Het keurmerk toont aan dat bloemisten duurzaam inkopen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tanja de Jonge: ,,Het college heeft er veel waardering voor. De ondernemer moet voldoen aan hoge eisen om dit certificaat te verkrijgen, in een uitdagende sector waar duurzame of Fairtrade bloemen nog geen grote omvang hebben. We hopen dat dit initiatief andere bedrijven stimuleert bij hun inkoop bewust voor een duurzaam bedrijf te kiezen."

Sinds half 2018 is het team druk bezig geweest om het certificaat te behalen. De winkel werd aangepast, met onder meer spaarlampen en groene stroom. En de inkoop moest aangetoond duurzaam zijn. Een ander doel van 4Suze is in de toekomst de zakelijk markt verder uit te breiden.