VBO 14592 headerbeelden20235
17 april 2016

Duurzame vernieuwbouw

De vestiging van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde aan de Kopenhagen in Barendrecht heeft een ware metamorfose ondergaan. Het resultaat – officieel geopend door burgemeester Jan van Belzen op zaterdag 17 april - is een verwelkomend, licht en ruimtelijk pand waar ontmoeten en verbinden met klanten en medewerkers centraal staan. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt geweest.

Met de vernieuwbouw van het pand is er een toekomstbestendige werkomgeving voor de komende tien jaar voor de bank gerealiseerd. Het feit alleen al dat er voor vernieuwbouw is gekozen en niet een heel nieuw pand te laten bouwen, is duurzaam.

Bij alles wat er gedaan moest worden is er gekeken of er dingen uit de huidige situatie konden worden hergebruikt, zoals kantoormeubilair. Ook is aan klanten de mogelijkheid geboden om mee te offreren en een deel van de vernieuwbouw te realiseren. Het toepassen van duurzaamheid is ook terug te zien in de verlichting. In een deel van het pand is led-verlichting aangebracht en er zijn sensoren geplaatst waardoor het licht pas aangaat als de ruimte wordt gebruikt. De toiletten zijn ingericht met een spoelsysteem dat waterbesparend werkt en de kranen werken met een sensor. Er is veel met duurzame materialen gewerkt zoals HFC-hout en beplanting. De elektrische bedrijfsauto’s van de Rabobank en de auto’s van de bezoekers kunnen worden opgeladen aan oplaadpalen. Ook is een groot deel van het aanbod in de bedrijfskantine duurzaam, zo ook de koffie en thee die er wordt geschonken.

De Rabobank wil bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving in economische, sociale en ecologische zin. Vanuit deze ambitie wordt duurzaamheid in de dienstverlening én organisatieprocessen geïntegreerd.